Alle berichten

Op de gemeenteraad van januari legde het bestuur het langverwachte klimaatactieplan ter stemming voor. Gevolg: 4 oppositiepartijen vielen van hun stoel. Het goedgekeurde plan blijkt een zielloos document, zonder enige ambitie.

Klimaatactieplan, zei je toch? Lokale overheden staan dicht bij hun inwoners. Ze hebben...

Minstens één groot project op poten zetten: dat was ons doel bij het begin van de legislatuur. En zie. Met gepaste trots stelde Groen onlangs een ambitieus Natuur- en Erfgoedproject voor, met de kasteelhoeve van Perk in een belangrijke rol.

Op 25 maart 2014 gaven Bart Verstockt en Helena De Taeye (Groen), samen met Ewoud L’Amiral ( Natuurpunt) de aftrap. Aan de vergadertafel: Graaf...

Het bestuur wil de beschermde pastorie van Perk verkopen zodra er een definitieve oplossing voor de jeugdlokalen van Perk uit de bus komt. Groen vindt dat de gemeente haar patrimonium in eigen portefeuille moet houden. Een verkoop getuigt van korte termijn denken. Een goede herbestemming is de sleutel voor het behoud en gebruik van monumenten.

De pastorie en haar tuin vormen een...

Onlangs bleek uit een beperkte krantenstudie dat heel wat inwoners meer tevreden zijn over het bestuur dan vroeger. Wij ook trouwens – maar veel slechter kon het niet. Het was de hoogste tijd voor een nieuwe wind. En die waait er, al is het voorlopig nog eerder in de vorm van een briesje.

 

Het voorbije jaar heeft het nieuwe bestuur werk gemaakt van een andere politieke...

Patrick Debeyter deblokkeerde het Melsbroekse ‘voetbaldossier’ door het weer op tafel te leggen.

Door een gerichte vraag van Groen op de gemeenteraad van 28 maart 2013 werd het herlocalisatiedossier van FC Melsbroek bij de stapel gevoegd van “lang aanslepende dossiers waar het nieuwe bestuur eindelijk komaf mee wil maken”. Mijn onderzoek wees uit dat dit dossier vele jaren zonder...

Groen St'zeel voert actie op de zondagsmarkt van 13 oktober te Steenokkerzeel.

Meer fijn stof, meer file en meer geluidsoverlast. Dat is wat de Vlaamse regering de Vlaamse rand en Brussel door de strot  duwt wanneer ze beslist om de Brusselse Ring te verbreden.Bijkomend asfalt ter waarde van 700 miljoen euro, terwijl de investeringen in het GEN, de tramlijnen van...

Groen is teleurgesteld in de keuze van Klaver/N-VA voor LVB als coalitiepartner. Klaver/N-VA heeft de kans gemist om een totaal nieuwe weg in te slaan. De opties waren er nochtans. Maar uiteindelijk kozen ze toch voor de verderzetting van het blauwe bestuur. Nu weliswaar met Servranckx achter de schermen om de schijn van vernieuwing op te houden. Tot daar 'de kracht van verandering...

Bedankt kiezers! Dankzij jullie is er eindelijk een échte groene stem in de gemeenteraad. Voor alle details van de verkiezingsuitslag, ga naar http://www.vlaanderenkiest.be/#/gemeente/23081/uitslagen .  

Groen gaat trouwens overal vooruit! Een woordje van nationaal voorzitter Wouter Van Besien:

“Forse winst in haast alle centrumsteden, de grootste partij in...

Sinds de heraanleg van de Vereeckenstraat in Melsbroek is het er voor voetgangers niet gemakkelijker op geworden. Ofwel blokkeert een verlichtingspaal het voetpad, is het te smal of nemen auto's plaats in. En dat in een straat waar de MS-kliniek met haar vele rolstoelpatiënten haar hoofdingang heeft.

Bewoner Kris Berden had gehoopt dat hij na de werken op een veiligere manier zijn...

Pagina's